İşte entelektüel kişiliklerin karakteristik detayları :
Kimler entelektüel sayılabilir?
Tüm insanlar benzersizdir ve yalnızca söz ve eylemlere dayanarak zeka düzeylerini net bir şekilde yargılamak zordur. “Akıl” kavramının birçok anlamı olduğunu belirtmekte fayda var. Birisi karmaşık matematik problemlerini zekice çözüyor ancak en son sanat sineması hakkında hafif bir sohbet edemiyor. Başkalarının ufku zenginliğiyle hayranlık uyandırır, ancak sıradan, gündelik konularda çocuklar kadar saftırlar. Bazıları doğal olarak kurnazdır; onların durumunda zeka, birkaç yıllık akademik eğitime değer.
Son olarak, modern dünyada, bir kişinin kültürel bağlama dahil olup olmadığının hemen anlaşıldığı işaretleri güvenle tanımlamak imkansızdır. Bilgi alanı çok geniştir: Son derece iyi okumuş ve zeki olsanız bile, Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan tek bir yazar bile bilmiyor olabilirsiniz.
Peki entelektüelleri birleştiren şey nedir?
Bilgiyi algılama ve yorumlama, mantıksal bağlantılar kurma, yeni beceriler öğrenme ve yeni bilgi edinme arzusu – başka bir deyişle, günlük yaşamda dışsal belirtiler – olmadan olamayacak beyin aktivitesi. Hayatın kendine has düzenleri, kuralları, planlaması olan, her şeyin bir sebep doğrultusunda gerçekleştiği, olayların sebep-sonuç ilişkilerinin her zaman takip edilebildiği bir sistem olduğunu varsayarsak, akıllı bir insan bu sistemi anlayabilir. Eğer hayatınızda kaos, güvenlik eksikliği ve işinize yarayan bir program yoksa kontrol sizde değildir. Akıllı bir insan buna izin vermez.
Düşünen bir kadının her şeyi planlıdır, eş, anne, çalışan veya girişimci ana rollerinde kendini kendi tarzında gerçekleştirir ve bunları ustaca dengeler. Tüm önemli konular için bir kaynak bulma, evi düzenli tutma, başkalarına bakma ve kendinizi unutmama yeteneği, hem zihinsel hem de duygusal olarak gelişmiş zekanın varlığını gösterir.